• Oznam pre rodičov detí materskej školy

          • Oznamujeme rodičom detí materskej školy, že na základe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, so súhlasom RUVZ v Starej Ľubovni a zriaďovateľa, s prihliadnutím na DOVID automat, bude prevádzka materskej školy zatvorená od 15.03.2021 do 26.03.2021 z dôvodu karantény osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie.

          • Oznam pre rodičov

          • V dňoch od 8.3.2021 do 21.3.2021 bude naša základná škola aj materská škola naďalej pokračovať v prezenčnom vzdelávaní žiakov ZŠ a detí MŠ na základe rozhodnutia ministra školstva a so súhlasom zriaďovateľa, s ohľadom na epidemiologickú situáciu.

            Naďalej platí povinnosť preukazovať sa negatívnym antigénovým testom každých 7 dní a Čestným vyhlásením (novým). Rodičia, ktorí sú obaja zamestnaní a nemôžu pracovať z domu, vypĺňajú Čestné vyhlásenie - pracujúci rodičia. Rodičia, kde jeden z rodičov je doma alebo môže pracovať z domu, vypĺňajú Čestné vyhlásenie - iné dôvody. Tieto vyhlásenia sú v prílohe.

            Vyhlásenia a kópie testov k nahliadnutiu odovzdávajú rodičia triednej učiteľke žiaka. Iné osoby majú vstup do školy povolený iba s platným negatívnym testom, nie starším ako 7 dní. (To znamená, že ak po dieťa chodia do školy iní príbuzní, nemôžu vstúpiť do budovy bez platného testu. V prípade, že nemá test, odporúčame zazvoniť a počkať vonku.). Tieto opatrenia je potrebné dodržiavať tak zo strany rodičov ako aj zo stany zamestnancov školy kvôli zabezpečeniu čo najväčšej bezpečnosti Vašich detí.

            Cestne_vyhlasenie_-_pracujuci_rodicia.docx

            Cestne_vyhlasenie_-_ine_dovody.docx

             

          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny v školskom roku 2020/2021 budú v týždni od 22. - 26. februára 2021.

            Vyučovanie v MŠ aj v ZŠ začína v pondelok 01.03.2021.

          • Dôležitý oznam

          • Upozorňujeme rodičov žiakov základnej školy a materskej školy, že na základe Vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 47/2021 (§ 2), ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa, sú školy a školské zariadenia povinné vyžiadať si aktuálny test od rodičov a zamestnancov každých 7 dní v období od 8. februára 2021 do 19. marca 2021 z dôvodu ochrany života a zdravia.

            Oznamujeme preto rodičom, aby si rovnako ako to bolo v predchádzajúcom týždni, zabezpečili testovanie individuálne. 

          • Oznam

          • Na základe Rozhodnutia ministra školsva zo dňa 5. februára s účinnosťou od 8.2.2021 oznamujeme rodičom žiakov materskej školy a základnej školy, že škola sa otvorí v pondelok 8.2.2021. Nástup detí do materskej školy aj žiakov do základnej školy je podmienený testovaním zamestnancov školy a jedného z rodičov (najlepšie toho, ktorý sprevádza dieťa do materskej školy, prípadne do školy). Deti sa, samozrejme, testovať nebudú. Preto s dostatočným predstihom oznamujeme rodičom, že testovanie škola organizovať nebude a je potrebné, aby si rodičia zabezpečili testovanie individuálne. Ďalšie informácie budeme priebežne zverejňovať. 

            V prílohe je dokument ministerstva školstva, kde sú uvedené konkrétne informácie ohľadom návratu do škôl.  

            Taktiež je v prílohe požadované tlačivo Vyhlásenia o bezinfekčnosti,  ktoré je potrebné doniesť v pondelok do školy, či už rodičom alebo prostredníctvom žiaka. 

            Cestne_vyhlasenie_rodic.docx 

            Navrat_do_skol_2021.pdf

            Rozhodnutie_ministra_s_ucinnostou_od_8.2.2021.pdf​​​​​​​



          • Oznam

          • ROZHODNUTIE

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

            S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení okrem

            - materských škôl a špeciálnych materských škôl pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, ak to prevádzkové podmienky umožňujú a rozhodne tak zriaďovateľ;

            - riaditelia škôl, v ktorých sa mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách, zabezpečia pre deti, žiakov a poslucháčov dištančné vzdelávanie.

             

            Na základe tohto rozhodnutia materská škola ani základná škola otvorené nebudú. V základnej škole bude vyučovanie prebiehať dištančnou formou, tak ako to máte dohodnuté s triednymi učiteľkami. 

          • Informácie od 4.1.2021

          • Na základe doterajších informácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR oznamujeme rodičom žiakov, že materská škola ani základná škola v plánovanom termíne 11.1.2021 otvorené nebudú. Ministerstvo plánuje školy otvoriť prezenčne od 18.1.2021, pravdepodobne po pretestovaní. Preto oznamujeme rodičom, aby nasledujúci týždeň využili so žiakmi na preopakovanie učiva, ktoré doteraz prebrali v škole. Taktiež aby sa zamerali na čítanie. Keďže sme od septembra až do prázdnin fungovali v riadnom režime a žiaci sa učili prezenčne, riadne zvládli doterajšie učivo svojho ročníka, nie je zatiaľ dôvod na urýchlený prechod na dištančné vzdelávanie. Stále je tu však tá možnosť, že školy nebudú otvorené ani od 18.1.2021, v tom prípade by sme od pondelka 18. začínali s dištančným vzdelávaním aj my. Zatiaľ odporúčame rodičom pripraviť sa aj na túto možnosť. Vyučovanie by v tom prípade prebiehalo cez ZOOM, ako to bolo aj na jar v minulom školskom roku. Bližšie informácie sa rodičia dozvedia budúci týždeň (od pondelka 11.1.) priamo od triednej učiteľky. 

          • Vianočné prázdniny - oznam

          • Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhoduje takto:

             

            1. Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.
            2. V materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok.
            3. Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

             

            Celé znenie Rozhodnutia nájdete na https://www.minedu.sk/25863-sk/rozhodnutie-ministra-z-11-12-2020/

          • iBobor 2020 - výsledky

          • V dňoch 10.11.2020 až 16.11.2020 sa žiaci našej školy zúčastnili medzinárodnej informatickej súťaže iBobor. Úspešnými riešiteľmi z našej školy sú: BOBRÍK - Kristína Kaletová (4. roč.) a Ján Michna (4. roč.), DROBEC - Katarína Bartkovská (3. roč.), Simona Dudová (3. roč.), Ivan Michna (3. roč.) a Tibor Merčák (3. roč.). Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť.

          • Usmernenie ministra školstva

          • z 1.11.2020

            Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“

            (Výber bodov z usmernenia týkajúcich sa žiakov a rodičov)

             

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SR č. 693/2020 vydáva toto usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť.“

            - V prípade pozitívne testovanej osoby sa podľa § 1 vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva z 29. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 15“) nariaďuje tejto osobe aj osobám žijúcim s ňou v spoločnej domácnosti povinná 10-dňová izolácia. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu (alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade zamestnanec, žiak ani dieťa nenavštevujú školu prezenčne.

            - Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            - V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm. a) a § 2 ods. 2 písm. a) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020 (ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu. Podľa § 1 ods. 3 a § 2 ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16.

            - V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

            Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tomto prípade odporúča, aby zákonný zástupca neumiestňoval dieťa do materskej školy na najbližších 10 kalendárnych dní. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a 11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Dieťa v materskej škole, žiak nultého a prvého až štvrtého ročníka základnej školy a žiak základnej školy pre žiakov so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami, ktorý sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti.

          • Oznam

          • Usmernenie k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti

            Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020

             

            • Zákonný zástupca žiaka, ktoré navštevuje materskú školu alebo základnú školu, predloží po celoplošnom testovaní pri prvom nástupe dieťaťa do základnej školy Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti. Tlačivo upravené v zmysle Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 zverejní ministerstvo školstva na svojom webovom sídle.
            • Základná škola nevyžaduje od zákonného zástupcu negatívny výsledok RT PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19.
            • Na žiakov prvého stupňa základnej školy, ktorí majú nad 10 rokov a nevedia sa preukázať negatívnym výsledkom RT PCR testu alebo antigénového testu certifikovaného na území Európskej únie na ochorenie COVID – 19, sa nevzťahuje bod A1 ods. 13 a bod A.2 ods. 11 Uznesenia vlády č. 678/2020 (teda nemôžu sa zúčastňovať prezenčnej výučby).

            Rozhodnutie vedenia školy:

            V dňoch 3. – 5.11.2020 školský klub z organizačných dôvodov nebude.